2013. szeptember 24., kedd

Dobjuk fel őszi ruhatárunkat - nyaklánc etikett


Sokszor nyúlunk a kedvenc nyakláncunk után mikor szeretnénk felturbózni megjelenésünket, vagy a legegyszerűbb pulcsinkat, pólónkat. Arra viszont sokszor bizony nem figyelünk oda, hogy a nyakunk formájához, a testalkatunkhoz milyen típusú nyaklánc áll a legjobban.

Vastag(abb) nyak
Ha az átlagosnál egy kicsi vastagabb nyakkal rendelkezünk, akkor érdemes finom, aprólékos kidolgozású, de vékony nyakláncot viselnünk, azt is minden esetben medállal kiegészítve! Hogy miért van erre szükség? A medállal együtt a nyaklánc „V” alakot formáz, ezzel vékonyítva nyakunkat. Lehetőleg középhosszú nyakláncot válasszunk, hosszúkás medállal, mert a túl rövid lánc optikailag még inkább vastagíthatja nyakunkat. Nyugodtan választhatunk kicsit meglepő, feltűnő darabot is, hiszen az figyelemfelkeltő erővel bír és eltereli a figyelmet a nem éppen előnyös testrészünkről.


Vékony nyak
Ez az ideális, mindenki vékony nyakra vágyik, hiszen azon minden jól mutat, nincs miről beszélni – gondolhatnánk első olvasatra. De bizony nem lenne igazunk. Ugyanis a túlságosan vékony nyakon sem mutat minden jól, sőt! Ilyenkor érdemes kicsit ellensúlyozni nyakunk extra vékonyságát. Hogy mivel? Rövid nyakláncokkal! Lehetőleg azért kerüljük az extrém vastag és nagy darabokat, mert azokkal éppen az ellenkező hatást érjük el, felhívjuk mindenki figyelmét testrészünk aránytalanságára.


Rövid nyak
Ha rövid nyakkal rendelkezünk, akkor hasonló szempontokat kell szem előtt tartanunk a nyaklánc választás esetén, mint, amit a vastag nyakúaknak. Elsődleges feladatunk az ellensúlyozás, amelyet elsősorban medálos, középhosszú nyaklánccal tudunk elérni. Jó választás lehet a vékony, egyszerű nyakláncon függő feltűnő, erőteljes medál. Hiszen ebben az esetben a medálra helyezzük a hangsúlyt, ezzel lejjebb irányítva a figyelmet. A vastag nyakláncokat érdemes kerülni, ahogyan a sötét, erőteljes színűek is tiltólistán szerepelnek. 

Hosszú nyak
Talán a hosszú nyakat lehet – nyaklánc szempontból biztosan – a lehetető legideálisabbnak neveznünk. Azok a lányok, akik hosszú nyakkal vannak megáldva, bátran választhatnak az össze létező nyaklánc közül, nekik biztosan minden típus jól fog állni. Legyen az bármilyen színű, formájú, textil- vagy akár tüll alapú, köves vagy éppen széles. 

Erőteljes kulcscsont

A dekoltázs fontos eleme a nyak – sok helyen a nőiesség elemének tekintenek rá. Persze abban talán egyetértünk, hogy semmiképpen sem szép, ha túlságosan hangsúlyos, túlságosan kiugrik és a kelleténél jobban látszatja magát. Ha nekünk mégis erőteljes kulcscsontunk van, akkor sincs okunk csüggedni, egy kis odafigyeléssel ellensúlyozhatjuk. Vigyek lejjebb a figyelmet, ne a nyakunk – és ezzel együtt a kulcscsontunk legyen a középpontban. És hogy ezt mivel tudjuk elérni? Hosszú láncokkal.


A SYAM SILVER webáruházban biztosan mindenki megtalálja a kedvére és nyakára való legmegfelelőbb nyakláncot (is)!


forrás:
http://www.bien.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése