2013. október 9., szerda

Swarovski történelem


A D. Swarovski & Co. egy ausztriai üveggyártással és kristályüveg- csiszolással foglalkozó cég, a világ egyik vezető minőségi kristályüveg-ékszereket gyártó cége. A világ több, mint 120 országában van jelen. Emblémája egy hattyúsziluett mint a tisztaság és elegancia jelképe:
 

Történet: Daniel Swarovski 1862-ben született a mai Csehországban azon a vidéken ahol az Osztrák–Magyar Monarchia egyik legfontosabb üveg- és kristályüvegkészítő központja elhelyezkedett. Már gyermekkorában magával ragadta a kristályüveg megmunkálása után létrejövő termékek csodás csillogása. Fiatal fiúként gyakran figyelte édesapja munkáját annak műhelyében, itt és más csiszolóműhelyben tanonckodott. 
 

Az első elektromos gépek kiállításra kilátogatva, 21 évesen, megszületett benne az elhatározás, hogy forradalmasítja a kristályüveg-megmunkálás területét. Siemens és Edison technikai újításai inspirálták, hogy kifejlesszen egy kristályvágó gépet, amely tökéletesre munkálja meg az anyagot. Álma megvalósulására 9 évet kellett várnia, s 1892-ben szabadalmaztatta az eljárást. Az új eljárással gyorsabbá és pontosabbá vált a munka, mint korábban. Új korszak nyílt az üvegkristályok világában.


Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg a ma is ismert cég elődjét, sógorával Franz Weis-szel és Armand Kosmannal. A cég a Daniel Swarovski & Co. nevet kapta. Az ausztriai cég ma is családi vállalkozás, melyet a család negyedik és ötödik generációja vezet. A cégnek több divíziója is van, ezek közül csak az egyik a SWAROVSKI márkanévvel ellátott ékszer és lakásdekorációs termékeket, kiegészítőket készítő vállalat.





A SYAM SILVER webshopban számtalan Swarovski köves ékszer és óra közül válogathattok! Nézzetek szét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése