2013. július 3., szerda

Coeur de Lion! Német minőség, finom rendkívül elegáns divatékszer


A Németországban tervezett és készített márkát 1987-es megalapítása óta mind a mai napig Carola és Nils Eckrodt irányítja. Carola Eckrodt nevéhez fűződnek a tervezés fő mozzanatai. A megalapítás óta eltelt majd 25 évben sikerült elérniük, hogy mára a COEUR DE LION ékszereket több, mint 30 országban árusítják világszerte, és több mint 60 világhírű múzeum készletében szerepelnek, ideértve a Bauhaus Múzeumot Weimarban, a Smithsoniant Washingtonban és az előkelő Királyi Akadémiát Londonban.


A COUR DE LION ékszerek fémjegyeként szolgál összetéveszthetetlen formájuk, szigorú grafikus összetételük és avantgard mintázatuk. A gyártás során kizárólag a legjobb minőségű anyagok, mint például a CRYSTALLIZED tm – Swarovski kristályok, és pazar fémötvözetek kerülnek felhasználásra. A kollekciók általában nyakláncból, fülbevalóból, karkötőből és gyűrűből állnak.


A márkát világhírűvé a híres 1999-es Geo Cube Kollekció tette, mely fő vonásaihoz tartoznak a fémkeretbe zárt színteljes akril üvegkockák, melyeket széles körben a német tervezés klasszikusának tekintenek. A COEUR DE LION cég székhelye Stuttgart, ahol az egész kollekciót kézzel készítik. A cég reklámkampányai megvilágítják a márka magas esztétikai színvonalát – közülük számos a Luerzer Archívum tárgyát képezi. A formával szemben elvárás a tervezésnél , hogy egy igen speciális funkciót kell ellátnia, azaz örömet kell okoznia, elégedettséggel kell eltöltenie használóját.



Miközben az 1980-as évek végén a Eurythnics és a Depeche Mode megtöltötte a klubbok tánctereit, a fiatal tervező, Carola Eckrodt ipari alkotóelemekkel kísérletezett, a termelési hulladékot ékszerekké alakítva. Amikor egy híres divattervező meglátta a nyers, újszerű, ezidáig nem megszokott kreációkat, első látásra beléjük szeretett. Megvette a teljes első kollekciót – ezzel elindult a Coeur De Lion sikertörténet. Manapság a Coeur De Lion ékszerei világszerte megtalálhatóak. Tervezőcsoportjával közösen több, mint 20 éve az Ő saját irányzatát ábrázolják: következetesen párosítják a grafikailag minimalista formákat a prémium anyagokkal és a szokatlan színkombinációkkal. A Coeur De Lion ékszerek bizonyítják, hogy az élénk színek és az egyszerűsítés egyáltalán nem zárják ki egymást, vagy ahogy Carola Eckordt mondaná: „Az önuralom valószínűleg a legkellemesebb módja annak, hogy kitűnjünk a tömegből,”


Carola Eckordt inspirációját utazásai során meríti, többek között a londoni és berlini bolhapiacokról, a nagyvárosok nyüzsgő kőrutaiból, az utcai kávézókból, a híres múzeumokból és a kicsi galériákból egyaránt merít. A tervezőt szenvedélyesen érdekli az építészet és a művészet – különösen a modern építészet - és ezt a kreatív tárházat dolgozza fel munkája során. Tehetsége abban a képességében rejlik, hogy mindezeket a hatásokat látszólagos játékos könnyedséggel vegyíti össze az ő saját esztétikai keverékével. A Geo Cube kollekciójához például a Bauhausszal kapcsolatos merengése vezette el. Az 1999-ben készített nyakláncok sorozatát már jó ideje a német tervezés klasszikusaként tartják számon, és számos múzeumi boltban elérhetőek világszerte.



A Coeur De Lionnál minden egyes ékszer a mai napig kézzel és szerető gondoskodással készül. A cég stuttgarti műtermeiben több mint 40 alkalmazott készíti a prémium kategóriás ékszereket az igényes vásárlók részére világszerte. Kizárólag a legjobb és a legtökéletesebb komponenseket használják – mint a csillogó acélt, a ragyogó kristályokat és az erős kapcsokat, mert vallják, hogy a minőség az egyetlen dolog, amelyet nem becsülhetnek alá.


Német minőség, finom rendkívül elegáns divatékszer! A Coeur de Lion kollekciója elűzi a szürke, borongós napok hangulatát: kényeztet és tettekre ösztönöz. Minden egyes darabot kézzel készítenek Számodra, féldrágakövekből, üvegből, színes Polaris-akrilból és Swarovski-kristályokból. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése