2014. július 3., csütörtök

A világ legdrágább ékszerei

A világ legdrágább ékszerei káprázatosan gyönyörűek és természetesen méregdrágák. Nem találunk a világon olyan nőt, aki cserébe ezekért a mesterművekért ne bocsájtaná meg párja összes bűnét. Tarts a SYAM SILVER-rel és megtudhatod, miért is olyan különlegesek ezek a meseszép ékszerek!

5.The Perfect Pink, a tökéletes gyémánt gyűrű
A vilád 5. legdrágább ékszerét három gyémánt ékesíti. Középen egy tökéletes 14 karátos rózsaszín gyémánt található, amelyet még két másfél karátos tiszta fehér gyémánt díszít. Az ékszer elnevezése a rózsaszín gyémánt nevéből ered, ugyanis a színe tökéletesen egyenletes, amely rendkívül ritka. Az ékszerkészítők igazán profi munkát végeztek vele, hiszen a fehér gyémántokat 18 karátos fehérarany, míg a rózsaszínt rózsaarany foglalat kapcsolja össze a gyűrűvel, így a gyémántok színe még erőteljesebbé válik. A Christie’s a gyűrűt 23 millió 200 ezer dollárért (5 milliárd 336 millió Ft) adta el.

4.Wittelsvach-Graff gyémánt gyűrű
A kék gyémántot állítólag az indiai Golkonda királyság bányáinak egyikében találták meg, majd IV. Fülöp spanyol király vásárolta meg leánya számára hozományként. Végül 1772-ben a Habsburgok révén házassági ajándékként a Wittelsvach család tulajdonába került, ezután sokáig I. Miksa révén Bajorország koronáját ékesítette. 2008-ban Laurence Graff, 16,4 millió angol fontért (5 milliárd 586 millió Ft) vásárolta meg és három részre vágatta, hogy egy hibátlan darab birtokosa legyen. A kék gyémánt csupán 4 karátos, de mivel a kék gyémánt a világon a legritkább, így rendkívül drága. A Wittelsvach-Graff gyémántot végül egy platina gyűrűbe foglalták két másik fehér drágakővel együtt. 

3.Gyémánt bikini
A világ legdrágább fürdőruhája 30 millió dollárba (6 milliárd 900 millió Ft) kerül, Susan Rosen és Steinmetz tervezte és 2006-ban mutatták be a nagyközönség számára Molly Sims szupermodell segítségével. A méregdrága bikinin, összesen 150 karátnyi gyémánt ragyog platinába foglalva.

2.Graff pink 
A Graff pink gyémánt eredetéről semmit sem tudunk. Harry Winston ékszerész vásárolta meg egy magángyűjtőtől, később pedig a Sotheby aukciós ház jóvoltából Laurence Graff tulajdonába került 46 millió 200 ezer dollárért ( 10 milliárd 626 millió Ft). Fancy pink intense gyémánt néven került kikiáltásra (a fancy a gyémánt tisztaságára utal, amely a legmagasabb minőséget jelöli), Graff úr pedig villámgyorsan átnevezte a gyémántot, nehogy bárki is kísértésbe essen a névadást illetőleg.

1.L’Incomparable nyakék
A nyakéken egy 407 karátos sárga gyémánt csillog, amely mellett még további 90 fehér gyémánt ragyog sárga arany foglalatban. Ezt a gyönyörű ékszert 2012-ben a svájci Mouawad ékszerház készítette és 55 millió dollárba (12 milliárd Ft) kerül. Az ékszer még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint minden idők legdrágább ékszere. Minden bizonnyal egy gyűjtő jól őrzött széfében fog pihenni ez a szépséges darab és csak nagyon ritkán fogja ékesíteni egy szerencsés nő öltözékét, természetesen több tucat testőr kíséretében.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése