2014. március 30., vasárnap

Egy csipetnyi Párizs

A francia nők köztudottan kifinomultak és elképesztő stílusérzékkel rendelkeznek.  Ez velük született képesség? Vagy Párizs érzéki varázsa, elképesztő szellemi szabadsága teszi őket ilyen elbűvölővé, már-már ellenállhatatlanná? A Syam Silver utánajárt! 

Ha egy nőben akár csak egy csipetnyi divat iránti megszállottság is van, akkor bizonyára örökre rabul ejti Párizs. A francia főváros elképesztő stílusa nem mai eredetű, az alapvető jegyek egészen a Napkirály idejéig nyúlnak vissza, hiszen már ekkor kezdett kibontakozni a franciák rajongása a lenyűgöző és látványos formai elemek iránt. Egy francia nő igyekszik mindig minőségi anyagokat hordani és ez az ékszerek viselésénél sincs másképp.  A francia nők alapvető szabálya a „kevesebb több”, azaz sosem viszik túlzásba a dolgokat, mégis mindig a luxus és az elegancia érzetét keltik. 
A franciák nem rokonszenveznek más országok öltözködési stílusaival, ugyanakkor a legtöbb forradalminak számító újdonság az ő nevükhöz köthető (például Coco Chanel és a Christian  Dior divatház). A Haute Couture fogalma (francia kifejezés, szó szerinti fordításban: „magas szabászat”, értelem szerint: magas színvonalú, nemes kivitelű ruhakészítés ) is Párizsból ered, amelyet olyannyira magukénak éreznek a mai napig is, hogy John Galliano kivételével kizárólag francia tervező nevezheti így kollekcióját.

Ha te is szeretnéd idén a párizsi trendet követni, akkor lazán fond be a hajad, a lehető legtermészetesebben, gumizd össze a hajad színével megegyező hajgumival és már kész is az igazán divatos francia frizura!  
A francia nők általában nem használnak túl sok sminket, kedvelik a natúr színeket, amelyek természetességet sugároznak. Egy igazi francia nő úgy választja meg hajszínét is, hogy az a lehető legközelebb essen az eredeti hajszínéhez, a festéssel annak csak ragyogást, csillogást hangsúlyozza ki. Előszeretettel használnak vidám színeket outfitjeikben, de azt is úgy, hogy jellemzően kettő, maximum három színt kombinálnak, olyanokat, amelyek tökéletesen illenek egymáshoz. Imádják a lezser, természetes stílust, amelynél úgy tűnik, egy szemernyi mesterkéltség sincs. Születésüktől fogva tudják, hogy minden nő szekrényében ott kell lennie annak a bizonyos kis fekete ruhának. Szívesebben hordanak ruhákat és szoknyákat, mintsem nadrágokat, hiszen fontosnak tartják kihangsúlyozni nőiességüket. Ha pedig közeledik az ősz, kitörő örömmel fogadják azt is, mert rajonganak a kabátokért, amelyeket  előszeretettel egészítenek ki, kesztyűkkel, finom anyagú, színes sálakkal, kalapokkal. 

Párizs tavasszal romantikus hangulatban van! A francia nők sminkjeiben idén a rózsaszín különböző árnyalatai dominálnak. Vigyél fel a szemhéjadra egy kis világos rózsaszín szemhéjpúdert, fesd ki a szempilláidat szempillaspirállal, hangsúlyozd az arccsontodat egy leheletnyi rózsaszín arcpirosítóval, az ajkaidra pedig tegyél fel áttetsző szájfényt és már kész is a romantikus párizsi smink!

A francia nők inkább a finom, nőies ékszereket részesítik előnyben, amelyek kellőképpen kifejezik eleganciájukat. Nem szeretik, ha túl hangsúlyos egy ékszer, mert az elvonja a figyelmet a természetes megjelenésről. Nem hordanak túl sok bizsut, jobban kedvelik a nemesfémeket, féldrágaköveket, gyöngyöket, és előszeretettel viselnek brosst, amely kabátokon, pulóvereken vagy akár sapkákon is remek díszítőelemeként szolgál. 
Az egyik legnépszerűbb és legrégebbi ízig-vérig francia óramárka a Morgan De Toi. 1968-ban két testvér Jocelyne Bismuth és Odette Barouch alapította meg a márkát Párizsban. A márka néhány év alatt hihetetlen népszerűségre tett szert. Hogy mi volt a siker titka? Morgan mérnökei az elsők voltak a francia óragyártók között, akik az elegánsabb, de fiatalos ékszerórák megjelenését tették elérhetővé és főleg ezen a területen értek el sikereket. A Casio, Citizen és Seiko óradömpingje javában tombolt Franciaországban, de ezek külsőre főleg sportosabb stílusjegyeket hordoztak. Voltak ugyan elszórtan elegánsabb darabok is, de az első teljes ékszerjellegű kollekció kétségtelenül a Morgan nevéhez köthető. A testvérpárnak köszönhetőek a cirkónia kövekkel díszített óraköltemények is, hiszen ők ismerték fel először a francia nők és általánosságában a nők egyedi igényeit, így a Morgan kétségkívül divatot teremtett ezzel a technikával.
Ahogyan az cikkünkből is kiderül, a francia nők lenyűgözően stílusosan öltözködnek, mindezt a lehető legtermészetesebben, könnyed játékosságot vegyítve eleganciájukba. Természetesnek találják, hogy kifejezzék önmagukat és egy percig sem tartanak tőle, mit is szól hozzá környezetük. Mi, kelet-európai nők sokat tanulhatunk tőlük. Szabaduljunk meg a konvenciók rabigájától, legyünk szabadok, merjük felvállalni önmagunkat, mert a bennünk rejlő igazi nő csak akkor kap igazán szárnyra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése