2014. október 12., vasárnap

New York stílusú ékszerek

New York izgalmas, friss és egyedi város, így igazán nem csodálkozhatunk azon, hogy egy merően új fajta divatirányzat, jobban szólva inkább felfogás született meg ott. Ez a normcore. Mit is jelent ez? Miért olyan érdekes? Milyen ékszerek jellemzőek rá? Ha velünk tartasz, most megtudhatod!

A normcore igazán új szemléletű hozzáállás a divat világához. A lényege az, hogy légy szabad, viseld bátran ami éppen megtetszik és érzed jól magad benne, legyen az anyukád 80-as évekbeli farmerja vagy egy régóta megunt semmi extra felső, a gardróbod legmélyéről. Az irányzat ugyanis úgy tartja, hogy a belső értékeid és a kényelmed fontosabbak, mint a legújabb divat.
Sokan elég ferde szemmel néznek egy-egy tipikus normcore outfitre, viszont vannak köztük olyan összeállítások is, amelyek remekül néznek ki és viselőjük stílusáról és lazaságáról is árulkodnak. A normcore tulajdonképpen szembe megy a divattal, miközben egyre inkább divatos! Még a nagy Karl Lagerfeld is áldozatául esett, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a Chanel 2014-2015 téli divatbemutatója. A helyszín a világ leghétköznapibb helye egy bevásárlóközpont, ahol a modellek csinos Chanel sportcipőben lejtenek. 
A normcore szereti a szürke, egyszerű dolgokat, alapvető darabjai a fehér vagy fekete póló, a gyapjú pulóver és a sportcipő. Egyszerű szabásvonalak, letisztultság,  semmi rafinéria vagy különlegesség – ez a normocore. De pontosan az egyszerűségében rejlik a szépsége, hiszen ha nem kell feszengened és kényelmesen érzed magad, az a kisugárzásodon is meglátszik!
A normcore ékszerek akárcsak a ruhák, egyszerűek, letisztulták, szokványos, jól bevált formák, hagyományos díszítőelemek (csillagok, szívecskék, pillangók). Ha belépsz egy ékszerüzletbe, biztosan nem egy tipikus normcore ékszert fogsz észrevenni először, csak később fogsz beléjük szeretni! Legnagyobb előnyük: soha nem mennek ki a divatból, elkísérnek egy egész életen át! 
Fülbevaló (Guess), Nyaklánc (Guess), Gyűrű ( Dyrberg Kern)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése