2014. szeptember 20., szombat

Vintage ékszerek

A vintage, mint stílus manapság óriási trendnek számít. Legyen szó lakberendezésről, ruhákról, cipőkről vagy ékszerekről, a vintage mindenhol jelen van. A SYAM SILVER jóvoltából ezen a héten megtudhatjátok, milyenek a vintage ékszerek, mit kell tudni róluk, hogyan viseljétek és honnan szerezhetitek be őket!

Az e heti cikk téma személyes ihletésű. Kutattam az egyik ékszeresládikámban (szám szerint öt van) és egyszer csak rábukkantam egy nagyon régi féltett kincsemre, a dédnagymamám medáljára. Szeretett dédim már lassan tíz éve halott és tőle örököltem ezt a nagyszerű kincset, ami már az Ő fiatal korában sem számított fiatal darabnak. Igazi műremek és kivétel nélkül mindig megdicsérik. Gyönyörű csipkézett, csavart fonásokkal gazdagon tarkított indák vannak rajta, aki látja, tudja, hogy nem mai darab. 

Mindent a vintage stílusról...

A vintage (jelentése: régies, kopottas, antik) ékszerek nemcsak kinézetükben különlegesek, de a beszerzésük is az. Bátran feltúrhatod édesanyád, nagymamád, dédnagymamád ékszeres dobozát, mert egészen biztosan rátalálsz majd egy féltetett kincsre, de gyakran rábukkanhatsz egy-egy ilyen különlegességre bolha- és antik piacokon, vásárokon is.  Ezeknek az ékszereknek történetük van, szerelemekről, születésről, nagymamákról, édesanyákról mesélnek. A legtöbb ékszer talán 30 vagy 40 éves, de találkoztam már egy gyönyörű 120 éves nyaklánccal is. 
A vintage lehet új is, a lényege, hogy kicsit kopottasnak, régiesnek hasson. Legtöbbször játékos (színes textilek, állatmintás medálok) vagy romantikus (csipkés anyagok, pillangót és madarat ábrázoló figurák) jegyekkel ötvözik az antik hatást. 
Nyaklánc: Dyrberg/Kern

Óra: Timex

Nyaklánc: Dolce and Gabbana

A vintage ékszerek bár gyönyörűek, még is el kell töprengenünk azon, hogy mivel is vehetnénk fel. Én a dédnagymamámtól kapott medált egy letisztult arany nyaklánccal és egy elefántcsont fehér, tiszta csipkés A vonalú ruhával szoktam viselni. Kicsit olyan, mintha a század eleji stílusba belekevertük volna a mai modern világot. Az idei ruhatrendben csak úgy röpködnek a különböző korok, ami kedvez a vintage ékszereknek. Gondosan figyeld meg milyen stílusú és korszakot szimbolizál az ékszered és próbálj választani egy olyan ruhadarabot, ami az adott korra hajaz (pl.: 60-as évekbeli gyöngy ékszer A vonalú ruha) és mixeld valami modern darabbal. A vintage ékszerek bármilyen farmer-pólós összeállítást is képesek feldobni és egyedivé varázsolni. Játssz bátran velük! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése