2014. szeptember 26., péntek

Bohém ékszerek

Sienna Miller, Mary-Kate és Ashley Olsen, Nicole Richie, Kirsten Dunst, Kira Knightley, Kate Moss és Kate Hudson. Mi a közös bennük? Mindannyian a bohém stílus megszállottjai! A SYAM SILVER-től ezen a héten megtudhatod, milyenek egy igazi bohém ékszerei!

Egy kis bohém történelem…
A bohém szó a 15. századi Franciaországból származik, eredeti jelentése cigány.  A franciák, a mindig vándorló romákat nevezték így, akikről tévesen azt hitték, Csehország egyik tartományából, Bohémiából származnak. A bohó stílus a 60-as évek szellemiségében, a szabadság és kötöttségek ellen fellépő fiatalság révén lett nagyon felkapott. A boho look nem egyenlő a hippi stílussal, de egyes elemeit előszeretettel mixelik vele.
Egy szexi ingruha, egy színes kalap és kész a boho look!
Karkötő (Coeur de Lion)

Egy csipetnyi bohém stílus…
A bohémek mindig is híresek voltak arról, hogy szabadon, lazán, mindenféle konvenciók nélkül öltözködjenek. Tipikus bohém darabok a földig érő bő szoknyák, rojtos, koptatott farmerek, népi hímzésű blúzok, ruhák, bő kardigánok, hímzett tunikák, laza bokacsizmák, bőr ruhák, fejpántok, színes kendők. A stílus érdekessége, hogy úgy tűnik, mintha semmi sem lenne egymáshoz rendelve, pedig valójában nagyon is átgondolt a végeredmény. Az olcsó, turkálós ruhadarabot nyugodtan lehet párosítani a luxussal, így még bohémebb lesz a végeredmény!
Légy szabad és ne törődj semmivel! Bő felső és egy fejkendő, nem is kell több a bohém életérzéshez! 
Karkötő (Unique)

Egy igazi bohó ékszerei…
A boho look ékszerei általában valamilyen természetes anyagból, kőből (ametiszt, türkiz, borostyán), fából, rézből vagy bőrből készülnek. A kiegészítők általában földszínűek és előszeretettel tesznek rá rojtokat, színes gyöngyöket, madártollakat. A bohémek imádják a vintage ékszereket, amelyek nagyszerű és sajátos hangulatot kölcsönöznek egy-egy bohém outfitnek.
Használd bátran a színeket, ne félj tőlük! Színes kalap, kockás kabát, mintás ruha és a kész a bohém sikk! 
Gyűrű (Coeur de Lion) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése