2014. november 22., szombat

Retro ékszerek: forradalmi 60-as évek

Egyre több divattervezőt ihlet meg a 60-as évek öltözködési stílusa, amikor még a nők a lehető legnőiesebben öltözködtek, finoman, elegánsan, visszafogottan. Ugyanakkor ez volt az a korszak, amikor a miniszoknya mellett megjelentek a forradalmian újnak számító plasztik ékszerek és bizony nagyot fordult velük az ékszerek világa!

A 60-as években a lázadó ifjúság mindent dicsőített, ami újszerű és egészen addig szokatlan volt. Újfajta szépségideál bontakozott ki, a vékony és törékeny alkatú lányok (Twigy) kezdtek megjelenni a divatiparban. Megjelent a miniszoknya és a bikini, ami a lázadást és egyben a világ újfajta gondolkodásmódját is jelképezte.

Gyűrű (Syam) 
Légy merész, öltözz tetőtől talpig vidám színekbe és válassz hozzá élénk színű ékszereket!
A korszak szellemisége és a nagy történelmi lépések, mint például a hírességek felé irányuló fokozott figyelem vagy a Holdra szállás, mind megjelentek az ékszerek tervezésében. Élénk színű, hatalmas ékszerek képviselték a kor ideálját és előszeretettel használtak akrilt, tűzzománcot, bőrt, fát és különböző természetes alapanyagokat. Szerették keverni a különböző anyagokat, mindezt meghökkentő módon. 

Fülbevaló (Coer de Lion)
Élénk színű, élére vasalt mintás nadrág, kötött felső, egy gyönyörű fülbevaló és kész a retro style!
A hosszú lógós fülbevalók, klipszek, vastag, színes karperecek és gyűrűk, gyöngyből készült finom vékony vagy többsoros, vastag nyakláncok és brossok voltak a 60-as évek legkedveltebb ékszerei. A korszakban a bizsu ékszereket gyakran alacsony minőségben gyártották, mivel többnyire hamar kimentek a divatból.

Karkötő (Coeur de Lion)
A vibráló színű A vonalú szoknyák az idei év nagy kedvencei! Válassz hozzá egy szexi, mintás blúzt, színes karkötőt és már indulhatsz is a csajokkal koktélozni! 
A korszak telis tele volt olyan ruhákkal és ékszerekkel, amelyek akkoriban még elég pikánsnak és erkölcstelennek találtak, de manapság már kultikus darabok. Ilyen ékszer például a bokalánc és a lábujj ékszer is, amely legalább annyira meghökkentő volt, mint a miniszoknya és a bikini. A világ változik és sok mindent másképp szemlélhetünk, de egy valamit biztosan kijelenthetünk 2014-ben: mi nők sokat köszönhetünk a 60-as évek lázadó eszméinek!

Nyaklánc (Majorica)
Egy gyönyörű A vonalú tüll szoknya, szexin dekoltált felső, magas sarkú, egy gyönyörű gyöngysor és biztos lehetsz benne, hogy a férfiak le sem veszik rólad a szemüket!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése