2014. június 29., vasárnap

Az igaz szerelem gyémántjai - Wallis Simpson ékszeres doboza

VIII. Edward király lemondott a trónról, csakhogy feleségül vehesse szerelmét, Wallis Simpsont. Bár Wallist királynévá nem, csupán „hercegnővé” tehette a férje, mégis igazi királyi élete volt férje mellett. Edward herceg ugyanis igyekezett mindent megadni hitvesének, a gyémánt ékszerektől a designer ruhákon át, egészen a nő legmerészebb kívánságáig, mindent. Így nem csodálkozhatunk rajta, hogy az egykori Windsori Hercegné ékszergyűjteménye a világon a legnagyobb, amely valaha is egy kézben összpontosult és kalapács alá került. A SYAM SILVER most bemutatja nektek egy igaz szerelem történetét és gyémántjait. Gyönyörködjetek Ti is velünk a káprázatos ékszerekben!A világ kedveli a tündér meséket, az olyanokat, mint Kate Middleton és Vilmos herceg szerelme, amelyek végére oda lehet írni : boldogan éltek, míg meg nem haltak. De mi történik azokkal a szerelmekkel, amelyek mindent elsöpörnek és feladnak értük bármit, még akár egy egész királyságot is? VIII. Edward angol király egy évig tartó uralkodása után 1936-ben lemondott a trónról, csakhogy feleségül vehesse szerelmét, Wallis Simpsont.
A nő, aki egy egész birodalomnál többet ért egy férfi számára.
Az asszony ellen komoly érvek merültek fel, elvégre egyszer már elvált, külföldi és egyszerű polgári családból származott, ráadásul még házas is volt akkor, mikor az angol király megkérte a kezét. Wallis meglehetősen szabados, világpolgári életet élt, szeretőkkel tarkítva, amely nem igazán fért bele mind a monarchia, mind a királyi család szigorú életvitelébe. Edward király lemondása után, öccse György herceg (II. Erzsébet királynő édesapja) követte a trónon, aki hercegi címet adományozott bátyjának, viszont határozatba foglalta, hogy Wallist nem illeti meg „a királyi fenség” megszólítása. 
A házaspár kezdetben igazi nagyvilági életet élt, annak ellenére, hogy a második világháború alatt az angolok többsége igazán szenvedett.  A világháború alatt a polgárok sokszor áramszünetben, élelmiszer fejadagjukat okosan beosztva, állandó életveszély közepette élték mindennapjaikat, miközben a hercegi pár szórta a pénzt. Érthető, hogy a házaspár nem volt éppen az angolok kedvence. De nézzük, mi miért szeretjük annyira Wallist – vagyis inkább a hercegné ékszeres dobozát!

A párduc karkötő
A világ 10. legdrágább ékszerét Cartier készítette, amelyet a Sotheby aukciós ház több mint 8 millió dollárért (1 milliárd 840 millió forint) adott el. A karkötőt gyémántok, zafírok, rubintok és smaragdok borítják. A párduc karkötőre még Madonna is pályázott, de sajnos egy titokzatos milliomos elhappolta előle.  A karkötő eladási ára minden addigi rekordot megdöntő áron kelt el.


A charm karkötő
A karkötőt 1935-ben szintén a Cartier készítette és Wallis Simpson nagy kedvence volt. A legtöbb ékszerének volt valamilyen komoly érzelmi története. A keresztek élete legfontosabb állomásait jelképezik, benne van a vakbélműtétjének időszaka, valamint az Edward elleni merénylet is. Az ékszer kulcsfontosságú volt számára, olyannyira, hogy még az esküvőjén is viselte. 

A flamingó bross
A flamingó bross minden bizonnyal a windsori hercegné leghíresebb ékszere. 1940-ben vásárolta a herceg, feleségének születésnapi ajándékként, és a Franciaországi utazásuk során adta át mielőtt még a németek megszállták volna az országot. A brosst gyémántok, rubintok, zafírok és smaragdok borítják. Wallis Simpson halála után, 1987-ben árverezték el ezt a gyönyörű darabot, nem meglepő, hogy a bross iránt volt a legnagyobb az érdeklődés az aukción, mintegy 1 500 000 fontért kelt el.





Szív alakú királyi bross
A szív alakú királyi bross szintén egy Cartier darab. Edward herceg ajándéka feleségének a 20. házassági évfordulójukra. A brosst smaragd, rubint és gyémánt borítja. 1987-ben adták el 205 250 fontért.

Bár a hercegi pár nem éppen makulátlan életéről volt híres, szerelmük elsöprő volt. Mindent megtettek volna egymásért, bár sokan úgy vélik, Wallis Simpson csupán a hatalomért és a pénzéért ment hozzá Edward herceghez. Imádta a nagyvilági életet és a fényűzést, a herceg pedig szerette, ha egy nő uralkodik rajta. De bárki bármit is mond, az tagadhatatlan tény, hogy a herceg halála után Wallis előszeretettel ücsörgött hálószobájukban a hitvesi ágyon Edward oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése