2014. február 1., szombat

Mindörökké divat

Audrey, Marylin, Grace, Jackie, Bridget - öt ismert és gyönyörű nő kedvenc ruhadarabjait és kiegészítőit mutatjuk ma be, sőt a divatikonok stílusában ékszereket is kínálunk Nektek, a Syam Silver ajánlásával.

1. Audrey Hepburn, az örök…
A divat világ koronázatlan királynője minden bizonnyal Audrey Hepburn.  Ruhái és ékszerei időtállóak. Nincs olyan nő a világon, aki ne akarta volna életében legalább egyszer utánozni stílusát! Nevét örökre bevéste a klasszikus Hoolywood-i stílusikonok közé.
Audrey a Sabrina című film forgatásán ismerkedett meg és kötött szoros barátságot Hubert de Givenchy-vel, Audrey úgy elvarázsolta a tervezőt, hogy ettől a találkozástól kezdve a tervező múzsája lett. Givenchy tervezte Audrey filmjeihez a ruhákat, sőt még otthonra is az általa tervezett ruhakölteményeket hordta a színésznő. Audrey Hepburn eleganciája és kifinomultsága az egész világot meghódította. Talán nincs is tervező, aki ne merített volna ihletet ikonikus alakjából.  Ralph Lauren egyszer azt nyilatkozta róla: „Két vagy három ember van, akikre a közvélemény örökké emlékezni fog bájuk és eleganciájuk miatt. Hepburn az első köztük."
Audrey egyik leghíresebb filmje az 1961-ben készült Álom luxuskivitelben ( Breakfast at Tiffany's), amelyben óriási sikert aratott. A film igazi stílusikonná tette. Leghíresebb fotója is a filmhez köthető. A film érdekessége, hogy eredetileg Marilyn Monroe-nak írták a szerepet, ám ő nem vállalta. Audrey  úgy vélte, hiba volt ráosztani a szerepet, mégis ez lett karrierje leghíresebb és legnépszerűbb filmje. Talán kevesen tudják, de az Álom luxuskivitelben című filmben jelent meg először az  azóta is töretlen népszerűségnek örvendő balerina cipő, amelyet Audrey balettáncos múltja és magassága ihletett.
Ha Te is szeretnél olyan elegánsan ragyogni, mint Audrey Hepburn az Álom luxuskivitelben című filmben, akkor imádni fogod a DYRBERG/KERN márkát!   
2. Marylin Monroe, az igazi nő
Marylin Monroe az örök szex szimbólum. Sokak szerint ő volt az első igazi bulvárhercegnő. A nagyközönség először modellként ismerhette meg, és csak később, több kisebb filmszerep után , az Aszfaltdzsungel című filmben kapta meg első főszerepét.  Ezt követően, 1953-ban már a Playboy címlapján szerepelt . Magánéletét előszeretettel vette célba a sajtó. Arthur Miller íróval kötött házassága, valamint Robert Kennedy-vel való viszonya kedvenc témái voltak a bulvársajtónak.
Színészi tehetségénél sokkal jelentősebbnek találták szexuális kisugárzását. Monroe próbált ezen változtatni, sokszor próbált olyan szerepekhez jutni, amelyekben megmutathatta volna színészi képességeit, de sem a filmgyártók, sem a nagyközönség nem akarta másmilyennek látni.  Monroe erotikus vonzereje elképesztően erős volt, szabályos arca, szőke hajfürtjei, nőies idomai az igazi nőt testesítik meg.
Leghíresebb filmszerepe a Van, aki forrón szereti. A film elkészítése mégis roppant nehezen ment. Marylin Monroe megbízhatatlansága és hangulatingadozásai nagyon megnehezítették a film forgatását. Sokszor napokig nem lehetett vele forgatni.  Mindezek ellenére az elkészült alkotás a filmvígjátékok klasszikusának számít, és óriási szakmai- és közönségsikert aratott.
Monroe stílusára jellemzőek volt a nem túl mélyen dekoltált ruhák, a magas derekú,  hétnyolcados farmer, illetve a garbó, amely még inkább kiemelte nőies vonalait. Leghíresebb ruhájában J. F. Kennedy amerikai elnök országos születésnapi partiján jelent meg, ahol elénekelt az azóta elhíresült Happy Birthday dalt. A ruhát 2500 hegyikristály borította, és ha a legenda nem csal, Marylin Monroe testén varrták össze.
Marylin Monroe stílusában szeretnéd elkápráztatni a férfiakat? A siker elsöprő lesz a Coeur de Lion ékszerekkel!
3. Grace Kelly, a hercegnő
Grace Kelly igazi, természetes szépsége, kifinomult ízlése, meggyőző bája és kedvessége minden emberre mély benyomást tett. Az ötvenes évek Amerikájában az a mondás járta: „A férfiak Marilyn Monroe-val töltenék legszívesebben az éjszakájukat, de feleségül Grace Kelly-t vennék.”
Grace imádta a szerelmet, a férfiak pedig rajongtak érte. A legtöbb szeretője jóval idősebb volt nála és többnyire házas volt. Számos csalódás után talált rá III. Rainier monacói hercegre, akinek oldalán megtalálta az igaz szerelmet. Esküvője és menyasszonyi ruhája meghatározta a kor esküvői trendjét. 
Egyszerű, ízléses stílusa alapvetően meghatározta az 50-es évek amerikai divatját, legfőképpen azért, mert minden nő számára elérhető volt. A francia divattervezők is az ő stílusát másolták. Grace Kelly tette divat kiegészítővé a szemüveget, valamint legkedvesebb táskája révén született meg az úgy nevezett „Kelly Bag” .
Ha igazi Grace Kelly hercegnő szeretnél lenni, akkor  a Coeur de Lion ékszerek nélkülözhetetlen kiegészítők lesznek számodra!
4. Jackie Kennedy, a divat first lady-je
Visszafogott, arisztokratikus eleganciája és könnyed bája a 60-as években az Egyesült Államok vezető divategyéniségévé tette Jeckie Kennedy-t.  Amerikában és Európában egyaránt rajongtak stílusáért és igyekezték követni azt. Sokszor kritizálták divat iránti megszállottságát. Nem csoda, hiszen köztudottan voltak olyan napok, amikor akár ötször is átöltözött, ráadásul ruhatárát már egy szezonnal előbb megterveztette.
Az ő nevéhez kötődik az ún. „pillbox kalap”,  valamint az óriás napszemüveg, amelyet ő tett státusszimbólummá. Jackie előszeretettel hordott nagy táskákat. Egy Gucci táskát el is neveztek róla „Jackie-táskának”.  A nők hajviseletét is ő diktálta, amely a „bouffant” nevet kapta. Kedvenc márkája a Hermés volt, boltjukban órákat töltött Párizsban. 
Jackie híres volt arról, hogy számláit mindig a férjével fizetette ki, készpénz ugyanis sosem volt nála.
Ennek kapcsán egyszer így nyilatkozott: „Az arcom a legjobb hitelkártya!”
Olyan eleganciát szeretnél sugározni, mint Jackie Kennedy? Akkor a Just Cavalli a kedvenc ékszered lesz!
5. Bridget Bardot, az istennő
Bridget Bardot számos férfit babonázott meg pályája során. Nem is csoda, hiszen senki sem tudott  neki ellenállni... Négyszer ment férjhez. Egyszer így fogalmazott a házasságairól: „Nem tehetettem róla, hiszen a szerelembe voltam szerelmes!” Harmadik férje filmbe illő módon kérte meg a kezét: száz szál vörös rózsát szórt le egy helikopterből a színésznő birtokára.
Bridget Bardot nevéhez fűződik a bikini, amelyet először az  „És Isten megteremté a nőt” című filmben viselt. Mondanunk sem kell, hogy a falatnyi ruhadarab igazi szentségtörésnek számított akkoriban! A kissé kócos haj és a fekete cicás tusvonal is hozzá kötődik. Előszeretettel hordott basic darabokat, farmert pólóval és balerinacipővel.
Ha szeretnéd az isteni Bridget Bardot stílusát követni, akkor szerezz be Magadnak DYRBERG/KERN ékszert!

Forrás: 
http://www.life.hu/szepulj/20120509-takacs-nora-audrey-hepburn-a-no-aki-maga-volt.html
http://hu.wikipedia.org/wiki/Audrey_Hepburn
http://hu.wikipedia.org/wiki/Marilyn_Monroe
http://www.life.hu/legytrendi/20120802-marilyn-monroe-halala-50-eve-volt-ilyen-volt-a.html
http://hvg.hu/kultura/20111125_marilyn_monroe_happy_birthday_mr_presiden
http://monty.blog.hu/2009/11/12/eletrajz_grace_kelly
http://www.fashiontime.hu/divatikonok/1275/
http://hu.wikipedia.org/wiki/Brigitte_Bardot
http://www.life.hu/szepulj/20120625-minden-idok-aranyszoke-istennoje-brigitte-bardot.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése