2013. december 14., szombat

Hogyan öltözzünk fel a céges karácsonyi ünnepléshez?

Mielőtt a családoddal, pároddal, barátaiddal megünnepelnéd a karácsonyt, még túl kell esned az éves céges karácsonyi bulin is. Kötetlen, jó hangulatú este a kollégákkal, azonban a főnök vigyázó (vagy inkább bíráló?) szeme még itt is utolér. Adunk néhány szuper öltözködési tippet, ami segít, hogy legalább a ruhád miatt ne kelljen aggódnod. 
Vigyázat! Ha követed a tippjeinket, még az év dolgozója is lehetsz! ;)

1, Csak óvatosan a szoknya hosszával!
Ugyan Bridget Jones-nak bejött a mini szoknya, ami betegsége miatt otthon maradt... De a való életben nem biztos, hogy ez ugyanilyen jól sülhet el. Becsiccsentett férfi kollégák, esetleg Te is kicsit spicces leszel... Jobb elkerülni az esetleges félreértéseket és galibákat. A karácsony hangulatához egyébként is inkább a letisztult, egyszerű vonalvezetésű ruhák illenek. Akárcsak ez... 





2, Csak óvatosan a kivágással!
Akárcsak az előző jó tanácsunk. Oldottabb hangulat, alkohol... Válassz inkább egy rafinált kivágású ruhát vagy blúzt. A tekinteteket magadra vonzod, de semmiképpen sem leszel közönséges.


3, Öltözz alkalomhoz illően!
Ha nem tudod pontosan mi az elvárt viselet  a céges karácsonyi bulin, akkor érdeklődj utána a dress code-nak. Fontos, hogy ne legyél se túl- se alulöltözött. Ha a céges buli egy általad ismeretlen étteremben lesz, akkor érdemes az interneten rákeresned a vendéglőre és a fotók alapján tájékozódnod. 


4, Öltözködj kényelmesen!
Tudjuk-tudjuk. Kényelmesen?! Egy bulin?! A válaszunk az, hogy igen! Inkább kerüld a feszülős ruhákat, bármennyire is jól állnak Neked. Gondolj az ünnepi ebéd/vacsora utáni állapotokra is. Olyan ruhát válassz, amiben nem kell feszengened az étkezés alatt és teli hassal is jól fog állni. 

5, Játssz az ékszerekkel!
Ha szeretnél kiemelkedően csinos lenni, de megfogadod a tanácsainkat és nem a miniszoknyáddal vagy a dekoltázsoddal szeretnél hódítani, akkor játssz az ékszerekkel. Egy-két feltűnőbb, csillogóbb elegáns darab a legegyszerűbb ruhát is azonnal feldobja. A fő azonban itt is az ízlésesség. A karácsonyfán van elég dísz, Te csak néhány jól megválasztott és összepasszoló darabot aggass Magadra.
Reméljük, hogy hasznosak voltak a tanácsaink és könnyebben választasz majd ruhát a céges bulira. Egy dolgot viszont ne felejts el - karácsony ide vagy oda, a főnököd, attól még a főnököd marad. Érezd jól Magad, de az asztalon táncolást azért inkább tartsd meg a barátodnak. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése