2012. szeptember 12., szerda

Tanuljuk együtt, játszva az időt


Tanítsuk meg minél hamarabb gyermekünknek az óra használatát, hogy egyedül is meg tudja határozni a pontos időt. A gyerekeknek el kell magyarázni, miért fontos megtanulni az időt, a tanulást pedig játszva kell elkezdeni, hogy kedvet kapjon hozzá.

Tapasztalataink szerint a gyerekek már egészen kicsi korukban vágynak karórára, ám a szülőktől nem kapnak, mondván, hogy még úgysem tudja megmondani mennyi az idő.

Hát tanítsuk meg neki! Mondjuk meg, ha megtanulja az időt, kaphat karórát. A gyerekek szívesebben és persze könnyebben tanulnak, ha azt játszva tehetik.

Hány óra van?

El kell magyarázni, hogy a kis mutató a pontos órát mutatja, a nagy mutató pedig a perceket. Az óra egy folyamatos pályát követ, azaz körbe-körbe jár. Mutassuk meg gyermekünknek, hogy a számok, hogyan növekednek. Magyarázzuk meg neki, hogy bár a nagy mutató (amely a perceket mutatja) a hármasnál van, tulajdonképpen csak 15 perc telt el egy bizonyos órából.


Timex gyermek órák a SYAM SILVER-től
Egy óra vagy rajzlap segítségével mutassunk különböző helyzeteket és kérdezzük meg tőle, hogy mennyi időt mutat az óra. Ezután kérjük meg, hogy rajzoljon le különböző időket.

Ehhez egy kis játékos segítség a SYAM SILVER-től
(nagyítsd ki a képet és nyomtasd ki a könyebb tanulás érdekében):

A digitális óra használatát is jó, ha tudja. 
A SYAM SILVER-nél már kaphatók a legújabb TIMEX analóg és digitális gyermek órák, melyek segítségével csemeténk könnyen meghatározhatja az időt, a színes, játékos szíjaknak köszönhetően, pedig akár kedvenc játékává is válhat karórája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése