2014. április 20., vasárnap

2014 óraviselési trendjei

Napjainkban - a mobiltelefonok és a tabletek világában  - a karórák gyakran háttérbe szorulnak. Sokan teljesen feleslegesnek tartják viselésüket, annak ellenére, hogy komoly státusszimbólumnak számítanak. Bár funkcióját többé-kevésbé elvesztette, karórád a legkomolyabb ékszerednek számít az ékszeres dobozodban, mert mindig megmutatja ki is vagy valójában! A SYAM SILVER most bemutatja az idei év óra viselési trendjeit és cikkünkből azt is kiderül, hogy milyen alkalomra milyen órát válasszunk!

A mechanikus órák „szíve” a gátlómű. Pontosan nem tudni, mikor találták fel az első mechanikus órát, de 1500 körül mérföldkőnek számított, hogy először készítettek hordozható időjelzőket. A manapság használatos karóra viszonylag új találmány. Az 1800-as évek végén terjedt el, különösen női körökben. Ki gondolta volna…? Igazán hasznossá az 1900-as évek elején vált. Az első világháború alatt a tüzérségi tisztek praktikusabbnak látták, hogy a csuklójukon viseljék az órájukat, mint hogy a zsebükben hordják. Ettől kezdve megállíthatatlanul nőtt a karórák népszerűsége. Azóta persze nagyot fordult a világ, a mobiltelefonok, tabletek megjelenése előtt az óra nemcsak ékszernek számított, hanem komoly funkciója is volt. Manapság egyre ritkábban hordunk órát, pedig egy mutatós darab bármikor, bármilyen helyzetben jó szolgálatot tesz, ráadásul akár egy egyszerű outfitet is feldobhatunk vele. Egy karórára sosem tekinthetünk egyszerű kiegészítőként, hiszen komoly státusszimbólum, akárcsak egy autó vagy egy mobiltelefon. Tetszik vagy sem, de megmondja kik vagyunk, milyen a személyiségünk.

2014-ben az óraviselési trend szorosan követi a ruha és ékszerviselési divatot. A hagyományos alapszínek között a boltok kínálatában számtalan színes darabot találunk, amelyek megfelelnek az aktuális divatirányzatoknak. Idén a nagyon élénk, neon színek kapják a főszerepet, amelyek a napsütötte barna bőrön mutatnak a legjobban, egy könnyed nyáresti vízparti séta tökéletes kiegészítői! Ahogyan a nyakláncoknál, karkötőknél tombol a statement őrület, úgy az óráknál is, ráadásul a férfias jellegű (boyfriend) karórák elképesztően jól ellensúlyozzák a finom, nőies outfiteket, amelyek így sokkal különlegesebbé válnak, ugyanakkor egy egyszerű farmer, póló, tornacipő viseletet is feltűnővé tesznek!
Bármennyire is szeretjük követni az aktuális trendeket, sokszor el kell gondolkodnunk azon, hogy mit szabad és mit nem. Éppen úgy, mint a ruha-, úgy  az ékszer- és óra viselésnek is megvannak a maga sajátos szabályai.

Különleges alkalmakra
Egy színházi előadásra vagy egy komoly, étteremben elköltött romantikus vacsorához válasszunk olyan, úgynevezett divatórát, amely inkább minősül karkötőnek, mint egyszerű órának. Az ilyen karórák általában fémszíjjal  vagy nagyon finom bőrből készült szíjjal vannak ellátva, vékonyak és elegánsan díszítettek. 
(óra: Morgan)
Munkahelyre
Irodai munkához a fémszíjas órák mellett bátran választhatunk bőrszíjas fazonokat is, amelyek nem túldíszítettek, és amelyekben egy vagy két úgynevezett alapszín dominál, (például: arany lap, fehér szíj).
Válasszunk olyan  karórát, amely egyszerű, elegáns és letisztult. (óra: Bering) 
Könnyed esti kikapcsolódásokhoz
Szinte bármilyen karórát felvehetünk, amely passzol az outfitünkhöz és kellőképpen elegáns. Lehet kövekkel díszített statement darab, vagy élénk színekben pompázó köves óra de akár egy sportosabb fazon is. A lényeg, hogy tökéletesen passzoljon és harmonizáljon a megjelenésünkkel! (óra: Dyrberg/Kern)
Egyszerű sétákhoz, barátnős beszélgetésekhez
Napközben célszerű egyszerűbb darabokat választani, amelyek kevésbé díszítettek és szembetűnőek. Bátran viseljünk is egy nagy számlapú darab, amely bármilyen outfitet különlegessé, divatossá varázsol!k élénk színeket, amelyek visszaköszönnek az öltözékünkben, vagy összhangban vannak vele. Kiváló választás lehet ilyenkor. (óra: Mark Maddox)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése