2014. január 6., hétfő

2014 év színe: orchidea lila

A világ hivatalos színszolgáltatója, a Pantone 2014-ben is kihirdette az év színét. A vállalatnak ezúttal az orchidea lilára esett a választása. A cég minden egyes év színét gondos mérlegelés és kutatómunka után választja ki. Egész évben figyelik a nemzetközi trendeket - legyen szó a szórakoztatóiparról, a csomagolástervezésről, a filmgyártásról vagy akár a képzőművészetekről. Az orchidea lila, a fukszia és a lila harmóniája, rózsaszín felhangokkal. Önbizalmat sugall, magával ragad és elcsábít. 
Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute igazgatójának szavait idézve: „Ez egy kicsit különc szín és nem is alapszín, ez felhívás az újításra. A lila színek családja kreatív dolgok készítésére sarkall”. 

5 indok, amiért orchidea színt válasszuk 2014-ben: 
  1. Az orchidea lila tündöklő bőrt kölcsönöz a szín viselőjének. Egészséges és energikus megjelenést biztosít. 
  2. A különböző hideg és meleg színekből kikevert orchidea lila szinte az összes szemszínhez és bőrtónushoz passzol. 
  3. Jól kiegészíthető pirossal, a "testvér-színével" a levendulával, halvány rózsaszínnel és pinkkel. 
  4. Magabiztosságot kölcsönöz a viselőjének.
  5. A színterápia szerint, a lilának van a legnagyobb energiája. A lila szín gyulladásgátló, lelkileg megnyugtató, memóriajavító, magas vérnyomás, álmatlanság, gyulladásos folyamatokban segít.
Az orchidea már belopta magát a divat világába is, hisz szerepelt már a Max Mara, a Gucci, a House of Holland, a Missoni és a Temperley London 2014-es tavaszi-nyári kollekcióinak bemutatóján is.

Biztosak vagyunk benne, hogy a Pantone idén is jól döntött és egy fantasztikus divatszínnel örvendeztetett meg minket, amiben nem csak magabiztosak és tündöklőek, de csábítóak és vonzóak is leszünk.
Mi már most imádjuk és Ti? 

Orchidea lila a Syam Silver kínálatában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése