2012. október 8., hétfő

A DYRBERG/KERN már Magyarországon is

A DYRBERG/KERN márkáról

 
A tervezők a Dyrberg / Kern márka mögött maguk a cég alapítói, azaz Gitte Dyrberg és Henning Kern. Gitte Dyrberg és Henning KERN 1985-ben találkozott, és már a találkozásuk pillanatában kiderült számukra, hogy közös, tervezés iránti szenvedélyük, egyedi és kreatív energiájuk által eljuthatnak bárhova, ahova csak valaha is álmodták magukat. És ez így van mind a mai napig, 25 évvel később is.
Ma a Dyrberg / Kern kollekciókat kézzel készített ékszerek, órák és szemüvegek alkotják, amelyek elérhetőek több mint 40 országban, több mint 2 000 kiskereskedőn keresztül. Magyarországon az egyetlen hivatalos és kizárólagos DYRBERG/KERN forgalmazó a SYAM SILVER.
A DYRBERG/KERN célja, hogy létrehozzon egy nemzetközi márkát, amelyre a leginkább jellemző stílusjegyek: az időtlen forma, az álmok és a szépség. A márkára jellemző egyedülálló formavilág a maga nemében páratlan; finom kombinációja a skandináv design hagyományoknak és a nemzetközi divat aktuális hangulatának. A DYRBERG/KERN kollekció minden egyes darabja személyiségét, innovációt és minőséget tükröz
 

Filozófia

Az ékszertervezés filozófiája művészi – valamennyi DYRBERG/KERN tereméknek saját személyisége van, mégis beleilleszkedik a globális trendek diktálta aktuális divatirányzatokba. Minden ékszer…
  • exkluzív, a skandináv tervező csapat által készített egyedi tervek alapján készül
  • a kiemelkedő minősége, a tervezési filozófia és az egyediség hírnöke
  • kézzel készül
  • elkészítésekor a legmagasabb környezetvédelmi előírások kerülnek betartásra
 
 

Gyártás

 Minden DYRBERG/KERN termék életútja Dániában, a Koppenhágai Design Stúdióban kezdődik. Itt egy képzett ékszertervezőkből álló csapat állítja össza az évről évre megújuló kollekciókat, úgy, hogy az megfeleljen a tervezők elképzeléseinek, a DYRBERG/KERN stílusnak, és a legújabb trendeknek.
Az alapanyagok a világ minden tájáról, Olaszországból, Kínából és Afrikából érkeznek, szezontól függően. Az időigényes tervezési folyamatot követően, a szezonális divatot és szezonális színeket figyelembe véve a termelés különböző ázsiai műhelyekben zajlik, szigorú minőségi követelmények betartása mellett. Végül a sok különböző elemet egyetlen ékszer darabbá állítják össze. Minden termék 40 különböző folyamaton megy keresztül a mágikus pillanat előtt, mikor megszületik maga a ragyogó kristályokkal díszített ékszer.
 

A DYRBERG/KERN stílus

Az alapítók folyamatosan keresik az időszakos trendeken túlmutató utakat. Törekvésük olyan divat kiegészítők megalkotása, amelyek sokkal inkább életstílust, mint divatot tükröznek és nem csak szezoncikkek. A DYRBERG/KERN kollekciók és az alkalmi kiegészítők a modern nők igényeinek megfelelően készülnek – beszéljünk klasszikus stílusról, trendi jegyekről, modernségről, munkáról, partikról vagy a szabadidős viseletről.
 
Az ékszerek mind igény szerint kombinálhatók és mint a személyiség apró elemei egészítik ki az öltözéket. A művészi, mégis a mindennapi életben is életszerű kompozíciók követik, befolyásolják a divattrendeket, viselőjük mégis megőrzi és kifejezheti identitását.
 

Kollekciók, témák színek

 
A DYRBERG/KERN egy évben két fő kollekciót állít össze, kiegészítve két kisebb ’Flash’ vonulattal a szezon közepén. Minden kollekció legalább három témát dolgoz fel, hogy tükrözze a szezon eltérő hangulatait. Minden téma színsorokra tagolódik, összhangban az aktuális trendekkel.
 
 

DYRBERG/KERN órák

A órák kivételes formái összhangban állnak az aktuális DYRBERG/KERN kollekciókkal. Ezek az ’időt mutató’ ékszerek fémek, bőrök, gyöngyök, szikrázó kristályok, kagylók kombinációjával divatos karkötőként tündökölnek.
 
A DYRBERG/KERN órákat kiváló minőségű japán kvarc szerkezet működteti, amely rozsdamentes acél vagy titán bevonatú és karcmentes üveglappal fedett bronz házban kap helyet. Az órák anyaga 100 százalékosan nikkel- és ólommentes.
 
 

Felhasznált anyagok

A DYRBERG/KERN alkotások sikerüket, többek között, a kollekciók összeállításánál használt alapanyagok sokszínűségének köszönhetik. Ez a változatosság teszi lehetővé a látvány mindenkori frissességét és újszerűségét. A divatékszerek bázisanyaga a széles formavilágot felölelő ívelt, alakított vagy öntött fémek nagy választéka. A gyűrűk, medálok, karkötők, fülbevalók alapja egy rézötvözet, amelyet a gyártási folyamat során tisztítanak, políroznak, majd szezontól függően bronzzal, ezüsttel, arannyal, ródiummal vonnak be.
 
A DYRBERG/KERN kollekciók ragyogását az intenzíven felhasznált féldrágakövek és kristályok fokozzák. A kristályok Ausztriából a Swarovski műhelyéből származnak, ahol az egyes szezonokra speciális színvilágú kristályokat fejlesztenek a DYRBERG/KERN kollekciók igényeihez igazodva. A különféle kövek, féldrágakövek, mint pl. az ametiszt, achát, onyx, jáde, hematit, kvarc, a kollekciók fontos elemei.
Az előszeretettel felhasznált anyagok között helyet kap az igazgyöngy, az üveggyöngy, a fa, a csont és a kagyló. A modern kontrasztok hangsúlyozására használnak még bőrt és selymet is. Az alapanyagokat sok kézimunka igénybevételével készítik elő, amely nagyban hozzájárul a tervezők által megálmodott látvány megvalósításához.
 
 

MYTHICAL kollekció

 A 2012. MYTHICAL kollekció leginkább a szabadságot és a misztikát tükrözi. Minden nőnek megvan a hatalma, hogy létrehozza saját történetét, saját mítoszt.
 
Ragyogó a mágia, áhítatos és varázslatos. Megragadja a pillanat varázsát, arra figyelmeztet, hogy maradj a figyelem középpontjában. Ez annyira egyszerű és mégis oly nehéz. Légy mitikus! Ezt üzeni az új kollekció.
 
Ezt az új, misztikus, varázslatos kollekciót olyan eszmék inspirálták, mint a hatalom és a szabadság. Mindezt szimbolizálja a kollekcióban előszeretettel használt oroszlán, amely a bátorság, elhivatottság, méltóságteljesség ikonikus megtestesítője. A kollekció másik jellemző ikonikus alakja az a sárkány – 2012 a sárkány éve –a sárkány megvéd a külső negatív hatásoktól, továbbá erőt, sikert és szerencsét kölcsönöz viselőjének.
 
A Mythical kollekció az arany és ezüst színek mellett elsősorban a lágy, pasztell színpaletta színeit használja, amelyet Skandinávia hideg kék ege és a még fakó tavaszi föld színei inspiráltak. A tone-in-tone színek, a zavaros és félig áttetsző kövek, a méretek, formák és arányok különös keveréke nőies, romantikus és misztikus külsőt kölcsönöznek a kollekció valamennyi tagjának.
 
A DYRBERG/KERN Mythical kollekciója egyszerre lenyűgöző, szemet gyönyörködtető, mégis viselhető, és árában is elérhető a hétköznapi nők számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése