2012. szeptember 24., hétfő

2012/2013 ősz/tél - trend előrejelzés

Valami véget ér, valami vár! Az ősz is a változásról szól. A nap még melegít, de a levegő fülledtségét már friss szelek váltják fel. Az első őszi hónap az újrakezdés jegyében telik. Ismét elővehetjük tavalyi kabátjainkat és meleg pulóvereinket. Változnak ruháink és vele együtt a kiegészítők és sminkünk is.

Ezzel a bejegyzéssel szeretnék segíteni, összegyűjteni a szezon trendjeit, öltözési tippekkel és tanácsokkal. Nézzük meg, hogy milyen főbb trendek lesznek ezen az őszön és azokat hogyan is kell viselni.
 

Öltözködés

Idén is, mint általában, trendek bő választékából tudjuk kiválasztani azt, amelyik a legközelebb áll hozzánk. A szexi slim-fit hosszúnadrág és elegáns barokk mintáktól, a fiatalos darkosabb, gothic-os vonulatokon, romantikus virágos nyomatokon keresztül a kötött kényelmes pulóverekig mindent megtalálhatunk. Ugyanakkor keverednek a keleti motívumok a nyugati divat jellegzetességével, és a katonai trend is egyre népszerűbb.


Smink

Harmóniát és eleganciát ígérnek az őszi divatszínek, melyek a trenddiktáló sminkmestereket is rabul ejtették. A ruhák morózus, vibráló és csillogó árnyalatai a sminkekben éppúgy visszaköszönnek, így meghatározó lesz a burgundi, az arany- és bronzbarna, a levendula, illetve a zöld és a kék. A rúzsok terén a vörösborok és a vörös bogyós gyümölcsök árnyalatai hódítanak, a szemhéjpúderek palettáját pedig szinte teljesen beborítják a barnák: a karamella-, homok-, fahéj- és aranypigmentes, bársonyos avartónusok, melyek a friss hajszíntrendekben úgyszintén nagy kedvencnek számítanak. Az energikus trópusi kék még utoljára kitombolja magát, de lassacskán átadja helyét a hamvas szilvakéknek.
 

Ékszer

Az idén a visszafogott, egyszerű gyűrűk a háttérbe szorultak, helyüket átvették az igazán extrém és feltűnő darabok. Az őszi-téli kollekciókban is visszaköszönnek a többujjas vagy hajlított ékszerek.

A magazinok stylistjai és a trenddiktáló divatbloggerek egyik legújabb szenvedélye, hogy túladagolják a csuklóra halmozható kiegészítőket. Első látásra tökéletesen megtervezettnek tűnik ez a kreatív káosz, de ők azt állítják, a karkötőhalmozásnak nincsenek szabályai.  A lényeg az, hogy minél több legyen az említett kiegészítőkből az egyik, a másik, de a legjobb, ha mindkét csuklón, akár a kar feléig felhalmozva.
 
Ősszel sokan beleesnek abba a hibába, hogy teljesen beszürkülnek, hanyagolják a színeket, kiegészítőket és mintákat. Pedig az óra az a kiegészítő, ami soha nem megy ki a divatból. Igaz a technika elterjedtével már kevesebben hordanak órát, mégis ideje lenne visszatérni erre a remek kiegészítőre. A választék óriási, mindenki talál számára megfelelőt. Egy minőségi és márkás órába fektetni megéri, hiszen hosszú távú társ és státuszszimbólum is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése