2012. október 4., csütörtök

Különleges ékszerek MACSKASZŐRBŐL

Üvegből, aranyból, EZÜSTBŐL, műanyagból, akár még Lego kockákból is láttunk már ékszereket. De ami most jön, az minden eddigi elképzelésünket felül múlja: az alapanyag ugyanis a macskaszőr!

A macskatartók tudják, lehetetlenség elkerülni, hogy ruhánkon és bőrünkön folyton magunkon hordjuk kiskedvencünk szőrét. Ha pedig úgyis macskaszőrt viselünk, miért ne tehetnénk azt stílusosan?!

Általában a macskaszőrt megpróbáljuk minél gyorsabban lesöpörni magunkról. Ám van, aki ebben is meglátja a lehetőséget: például a Moderncat blog írónője, aki rájött, hogy egy ékszertervező ügyes keze könnyen viselhető díszeket kreálhat a kihullot szőrszálakból.

Flora Davis szokatlan ötlete annyira sikeres lett, hogy azóta könyvet is írt a témáról sőt követői is akadtak. Heidi Abrahamson, szintén amerikai ötvös, az Országos Szőrcsomó Tudatossági nap alkalmából kezdett el hasonlóképpen gondolkodni. Kész kreációikat azóta már több helyen árusítják és állítják ki. Íme, egy kis ízelítő:
 
 
 
 


Ugyan a syamsilver.hu webáruházban macskaszőrből készült ékszereket nem, de minden mást megtaláltok! Jó mazsolázást hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése