2017. március 30., csütörtök

Az idei év trendszíne az ékszereken

Mint minden évben, a Pantone intézet idén is kijelölt egy színt, mely a 2017-es év színe címet nyerte! Ez nem más, mint a lombzöld/levélzöld.

A trend színeket minden évben szakemberek választják ki, ehhez körbeutazzák a világot, hogy megtalálják a leginspirálóbb színt.
A Pantone intézet igazgatója elárulta, hogy idén fontos dologra szeretnék felhívni a figyelmet:
„A zöld a remény, a természet, a megújulás és az optimizmus színe. Mind olyan értékek, amikre kiemelt figyelmet kell fordítanunk és az új év remek lehetőség arra, hogy ezt megtegyük.”

A kiválasztott szín egyértelműen meghatározza a trendeket mind a lakberendezés, mind az öltözködés terén, tehát hamarosan viszontláthatjuk ezt a megnyugtató árnyalatot az élet szinte minden területén.

Egy kicsit nézzük meg közelebbről a színterápia szerinti értelmezésben a zöldet!
A zöld szín a spektrum közepén található, és – talán ebből fakadóan is - a harmónia, az egyensúlyi állapot hozható kapcsolatba vele. A természetben ez az élet színe, ezért teltségérzetet ad, megnyugtatja a vért, és élénkíti az idegeket. Szemet nyugtató hatása onnan eredeztető, hogy a szem szinte pontosan a retinára fókuszálja a zöld fényt. Az egyensúly színeként nyugalmi állapotba segíti mind a tudatot, mind az érzelmeket, és jótékony hatású egyes szívproblémákra is. A zöld szín a szív, tüdő betegségeiben egyaránt kedvező. Serkenti a nyirokmirigyeket (csecsemőmirigyre is hatásos), fokozza az izom- és szövetgyarapodást, viszont akadályozza a túlburjánzó sejtnövekedést, ezért daganatos betegségekben különösen kedvező. Elősegíti a vér- és keringési rendszer működését. Fertőtlenítő hatása is van (műtőben is ezt a színt használják). Kimerültség ellen is jó hatású.
A zöld a természet, növekedés és az általános regenerálódás színe. Ennélfogva a zöld szín gyógyhatása elsősorban harmóniateremtő és roboráló erejében rejlik. Szemünk a természeti zöld színek ezernyi árnyalatát érzékeli; mindenki átélte már egy erdei séta jótékony hatását.
Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szünteti őket. Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli. Ízületi és visszérgyulladások zöld szín hatására fájdalommentessé válnak, szamárköhögés és hörghurut mérséklődik. Zöld fénysugárzással a szembetegségek - még a cukorbaj által előidézettek is - jellegzetesen gyorsan és hatékonyan gyógyíthatók. Zöldszín-kezeléssel még a rák is pozitív irányba fejlődhet - természetesen a színterápia ebben az esetben csak kiegészítője lehet a többi gyógymódnak. Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a zöld szín mindenhová odaillik, ahol a harmóniát és a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát kell helyreállítani: különösen a szélsőséges állapotokban van nagy szükség a zöld szín lágy, kiegyenlítő hatására.
A zöld színtől sokan óckodnak, kevesen kedvelik igazán, azonban idén érdemes lesz megbarátkozni vele, akár csak a fent olvasottakat tekintve is és belecsempészni öltözködésünkbe.
A legegyszerűbb módja, ha egy kiegészítőn viseled ezt a színt, hogy megkönnyítsük a dolgod, ajánlunk pár divatékszert.
A Stamp Jewel karkötői ásványokból készülnek, melyek jótékony hatással vannak a szervezetre, minden ásvány más testi és lelki hatással bír, így akár azt figyelembe véve is elkészíttetheted vagy megkeresheted a meglévő kollekciókból a leginkább hozzád illőt.

Az ezüst ékszerek is számtalan verzióban készülnek, díszítik őket különböző színű cirkónia kövekkel, ásványokkal. Egy jól megválasztott ékszer kitűnő kiegészítője lehet viseletünknek. Ha egy színes ékszerrel dobjuk fel öltözékünket, a siker garantált. Merjetek tehát színeket viselni!
Az ékszerek ősidők óta velünk vannak, már az ősember is hordta őket. Maga készítette csontokból, kövekből és kagylókból. Mindenféle varázserőt tulajdonítottak neki. Az egyiptomiak szó szerint a sírba vitték magukkal kincseiket. Úgy vélték, hogy megvédi őket a túlvilágon, ha együtt temetik el velük.


A rómaiak és az őket követő még jó néhány évszázad emberei státuszszimbólumként használták, illetve rangjelzés gyanánt aggatták magukra a csillogó csecsebecséket. Csak a gazdagok tehették meg, hogy nemesfémből készült ékszereket hordjanak, a többieknek pedig maradt az akkor még értéktelen bizsu.
Napjaink divatjának már szerves része a bizsu, legfőképpen a kézzel készített egyedi tervezésű szépségek. Mindenki ki szeretne tűnni a tömegből és megmutatni saját egyéniségét, és ennek az egyedi ékszer remek eszköze. Úgyhogy nyugodtan mondhatom, hogy fénykorát éli ez az (csúnya szóval) iparág.
www.syamsilver.hu





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése